Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Appel K., Άνθρωποι και/ή Ρομπότ

Είδαμε το πίνακα του K.Appel "Questioning Children". Τα παιδιά δημιούργησαν πίνακες με θέμα "Άνθρωποι και/ ή Ρομπότ" (το ρομπότ ήταν δική τους ιδέα) κάνοντας κολάζ και ζωγραφική. Η δραστηριότητα έγινε από παιδιά πρώτης δημοτικού.  

Ο πίνακας του Appel




Εδώ βρίσκεται και ένας σκύλος...





Street Art, Τέχνη στο Δρόμο

Η Τέχνη μπορεί να υπάρξει παντού ακόμα και στο δρόμο! Είδαμε εικόνες από "καλλιτεχνικές" διαβάσεις πεζών ανά το κόσμο και σχεδιάσαμε τις δικές μας. Τις εικόνες αυτές και πολλές άλλες μπορείτε να τις βρείτε εύκολα στο διαδίκτυο.   
Είχα προετοιμάσει τα γκρι παραλληλόγραμμα χαρτόνια με κολλημένες λευκές λωρίδες. Τα παιδιά χρησιμοποίησαν ξυλομπογιές. Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε με παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του δημοτικού.

Οι διαβάσεις που είδαμε...









Δεινόσαυροι, Σχέδιο με στένσιλ

Τα στένσιλ τα βρήκα από το βιβλίο "Δεινόσαυροι",εκδόσεις Σαβάλλας. Τα παιδιά, με τη βοήθεια του στένσιλ, σχεδίασαν με μολύβι τους δεινόσαυρους και ύστερα τους χρωμάτισαν με νερομπογιές.
Οι παρακάτω εργασίες είναι από παιδιά α΄δημοτικού. 





Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Γλυπτική με πλαστελίνη, "Ένα φίδι τρομερό"

Μια ιδέα από τη περσινή τάξη του παιδικού σταθμού... Διαβάσαμε το βιβλίο της Λ. Βαρβαρούση "Ένα  φίδι τρομερό", εκδόσεις Παπαδόπουλος και αποφασίσαμε να φτιάξουμε και να διακοσμήσουμε τα δικά μας τρομερά φίδια με πλαστελίνη και πούλιες, χρυσόσκονη, χάντρες...













Κηρομπογιά & υγρό μελάνι

Τα παιδιά ζωγραφίζουν πρώτα με τις κηρομπογιές. Έπειτα περνάνε όλη τη ζωγραφιά τους με μαύρο, υγρό μελάνι ( αυτό που βάζουμε στα σφουγγαράκια που "πατάμε" τις σφραγίδες) το οποίο έχουμε αραιώσει με αρκετό νερό για να γίνει πιο απαλό το χρώμα του (γκρι). Παρατηρήστε που το μελάνι δεν "πιάνει" πάνω στη κηρομπογιά... 

Δείγματα από ομάδα α' δημοτικού



Δοκιμάστε το!

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Σελιδοδείκτες, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Αυτή τη κατασκευή την είχαμε κάνει προηγούμενη χρονιά στο παιδικό σταθμό με τα προνήπια.
Τα παιδιά χρωμάτισαν τα σκουλήκια τους και μετά τα πλαστικοποίησα για να τα κρατήσουν καιρό. Το πατρόν του σκουληκιού, αν θυμάμαι καλά, ήταν από το site www.crayola.com (Και εκεί να μην ήταν αξίζει να του ρίξετε μια ματιά για ιδέες).





Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Ιδέες Διακόσμησης

Στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης λειτουργεί τμήμα εικαστικών, μουσικής & σκακιού.


Στη πόρτα γύρω-γύρω έχω χρησιμοποιήσει κομμάτια από παζλ (που είχαν χαθεί πολλά κομμάτια κ όσα περισσεύαν τα  κρατούσα).











Τυπώματα - Σφραγίδες

Τα προνήπια χωρίστηκαν σε ομαδές και έκαναν ακανόνιστα τυπώματα σε χαρτί χρησιμοποιώντας φελλούς, Lego & σπάγγο...



Λαδοπαστέλ σε χρωματιστό χαρτόνι

Το θέμα της ημέρας ήταν το αυτοκίνητο, υπαρκτό ή της φαντασίας... (ομάδα α΄ δημοτικού)





Καμπύλες Γραμμές 2

Τα πρωτάκια όταν είδαν τις εργασίες με τις καμπύλες γραμμές ενθουσιάστηκαν με τα χρώματα και το ακανόνιστο σχήμα. Έτσι και εκείνα εργάστηκαν στις καμπύλες γραμμές και ιδού τα αποτελέσματα...






Καμπύλες γραμμές

Με αφορμή τους πίνακες του Μοντριάν (και τις ευθείες γραμμές που τους δυσκόλεψαν αρκετά) το τμήμα της ε' & στ΄ δημοτικού πρότεινε να δημιουργήσουν ένα πίνακα με καμπύλες γραμμές και χρώματα. Έτσι και έγινε...